Baconlindad kyckling låt småkoka medans de andra tillagas, rör net parmesanen det sista. Servera med försk timjan på. Sätt ugnen på 175 grader. När kycklingen är uppe i 72, ta ut den o låt vila medans du kokar pastaN Jordgubb o Lime
Krämig köttfärsgratäng med spaghetti och osttäcke Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 300 gram spaghetti 2 tsk salt 1 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 200 gram morötter 500 gram blandfärs 1 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 400 gram pastasås , gärna med basilikasmak 2 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong 1 kruka(or) färsk basilika 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl crème fraiche 0,5 dl standardmjölk 50 gram prästost Köp receptetwww.tasteline.com
En mustig köttfärs- och vitkålssoppgryta Stek köttfärsen, salta och peppra, sila bort fettet och ställ åt sidan. 1 msk olivolja, 5 hg köttfärs, salt, peppar, 1 hackad gul lök, 2 hackade stora morötter, 5-6 hg vitkål skuren i bitar, 3 hackade vitlöksklyftor, 2 köttbuljongtärningar, 1 burk krossade tomater, 2 msk farinsocker, 1 msk Worcestershiresås, 1,5 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad timjan, 2 lagerblad, 1 dl långkornigt ris, 1 msk citronsaft, hackad persilja. Häll i 5 dl vatten+2 köttbuljongtärningar, tomatkross, farinsocker, Worcestershire, paprika, oregano, timjan och lagerblad. Lägg på locket, minska värmen och låt sjuda tills riset är kokt, ca 25 min. 2 lagerbladKarins Spis
Schweizerbiff med Rösti Servera biffarna med sås, sallad och rösti som är en schweizisk potatiskaka. Dela färsen i åtta lika stora bitar Hemmets Journal
Pannbiff med löksky Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram köttfärs , eller blandfärs 1 st gul lök(ar) , skivad 1 st ägg 0,75 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 st muskotnöt , malen 0 st salt 0 st peppar löksky 2 st gul lök(ar) , skivad 2 msk smör 2 tsk socker 1 msk vetemjöl 3 dl vatten 1 tärning(ar) oxbuljong , mörk Till servering 4 st saltgurka , hela Köp receptetwww.tasteline.com
Köttfärslimpa med klyftpotatis 800 g blandfärs. 2 små gula lökar. 2 1/2 dl mellangrädde 27 %. 800 g blandfärs 1 dl ströbröd 4 dl mjölk 1 ägg Salt Kryddpeppar Vitpeppar 10-12 potatisar 2 morötter 2 små gula lökar 1 köttbuljongtärning 2 1/2 dl mellangrädde 27 % www.matklubben.se
Köttfärsbiffar med stekt lökBlanda pofiber och mjölk i en bunke. Gör ett rutmönster påbiffarna med en stekspade. Vispa samman grädde, vatten, mjöl och fond i en kastrull Hemmets Journal
Recept: klassiska Moules Marinère på mitt vis (med eller utan potatis) Värm en stor kastrull påmellanvärme. Trodde faktiskt inte att jag bloggat om det tidigare, men det hade jag visst, men Raymond Blanc’s version Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Biff à la Lindström, Grönpepparsky - Recept - Husmanskost samma storlek påbiffarna. Pudra över mjölet - vispa slätt. BiffLindström - ingredienser. Forma biffar. blandfärsRune Matomanen - Matälskare
Biff à la Lindström – klassiskt recept Tillsätt en äggula i taget och en skvätt grädde växelvis. Arbeta ihop färsen mellan omgångarna. Servera med kokt potatis, sallad, tomat och gurka mittkok.expressen.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.