Blanda i socker, kinesisk soja, vatten, salt, ingefära och så mycket sambal oelek du vill ha. Biffmedlök brukar vi beställa när vi äter kinamat, men att kunna göra det själv och att det sen smakar som på restaurang är ju mycket bättre
1 kg benfri karré eller annat benfritt fläskkött 2-3 st (ca 250 g) gula lökar ca 300 g champinjoner 2 st buljongtärning grönsaks, kött eller svamp 3 dl vatten 4 dl mjölk 1. 2-3 st (ca 250 g) gula lökar ca 300 g champinjoner
Servera med kött och sås. 1 st rödlök, stor, i klyftor. 2 msk kinesisk soja. 1 klyfta vitlök, pressad. 400 g bogfläsk, magert, finstrimlat 2 st paprikor, i bitar 1 burk bambuskott à 400 g 1 burk ananas, skivad, 250 g 1 st rödlök, stor, i klyftor vetemjöl raps- eller majsolja till fritering Marinad. 2 msk kinesisk soja 2 msk olja 2 msk vinäger salt och svartpeppar. 3 msk olja 3 msk soja 1,5 tsk vinäger 0,75 dl chilisås 0,5 tsk ingefära, malen 1,5 msk honung saft av 1 lime 1 klyfta vitlök, pressad 2 tsk arrowrot 1,5 dl vatten
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiffmed stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Jag lagade biffmed nudlar, champinjoner och olika sorters lök. Skär lövbiffen i strimlor. Rör runt och red ev av med mer maizenamjöl och smaka av med mer salt
Platta ut biffarna lätt med knytnäven eller flatsidan av en kniv. Häll lökskyn över biffarna. Lägg upp biffarna på serveringsfat eller på fyra tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.