Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g biff 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 200 g färsk haricots verts 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar Bearnaisesås: 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ tsk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl hackad färsk persilja 1 krm svartpeppar ½ tsk salt
500 g biff eller entrecôte. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Skär lövbiffen i strimlor. Häll blandningen över lövbiffen. 8 lövbiffar. 2 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lövbiffar 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2 msk senap 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
Välj ytterfilé eller utskuren biff till rätten. Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENS RECEPT15-02-08KINESISKBIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
Jag har utlovat receptet på ”min” bearnaise sås så länge så det börjar bli pinsamt. Bearnaise. Men bättre sent än aldrig, så här kommer det receptet jag använder mig av när jag bjuder på handvispad bea
500 gr högrev1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)4 st charlottenlökar2 st morötter2 vitlöksklyftor10 champinjoner3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om) 4 msk kalvfond1 msk timjan3 st lagerbladpersilja till garnering. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar cirka 1-2 timmar
Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Stek under tiden löken mjuk i rikligt med smör på låg-medelvärme. Och bästa sättet att använda upp dessa bitar är helt klart genom att göra Biff Rydberg
Ringla över smör-&rapsolja. Stek det i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. 600 g skivad ryggbiff. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g skivad ryggbiff 1 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar Sås. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ msk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl färsk persilja ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Bakade tomater. 4 fasta tomater 2 pressade vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3-4 min. 600 g biff. 3 msk Arla® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.