Kvällens middag blev en köttfärswok med nudlar. Tänk på att olika märken av hoisinsås kan innehålla olika mängd med sesamolja, så smaka av innan du häller i den extra mängden sesamolja som står i receptet
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
ryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar). Häll rejält med ponzu på köttet. Servera köttet med strimlade grönsaker eller rotfrukter
Börja sedan med salladen så den får stå till sig lite och mjukna. Jag skar hela tiden så att skivan fick med lite av det gröna skalet, blev på så vis mycket vackrare
Lägg nudlarna i en skål med en nypa salt och häll på kokande vatten så att det täcker nudlarna. Häll av vattnet från nudlarna, skölj med kallt vatten och låt dem rinna av igen, lägg dem sedan på brickan tillsammans med det andra
Värm en stekpanna med 1–2 msk neutral matolja. Lägg 2–3 skivor rostas på salladen och avsluta med en sista sked dressing över köttet och dekorera med thaibasilika
Servera lövbiffenmed den asiatiska såsen. Gör så här Skär lövbiffen i strimlor. Smaka av med salt. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. 500 g lövbiff. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lövbiff 200 g purjolök 1 stor röd paprika Arla® Svenskt Smör 250 g broccolibuketter 250 g äggnudlar 2 msk japansk soja 1 msk pressad lime 1½ tsk salt 2 krm cayennepeppar Asiatisk sås
Servera lövbiffenmed den asiatiska såsen. Skär lövbiffen i strimlor. Smaka av med salt. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. 500 g lövbiff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.