Servera med potatismos. 500 g biff eller entrecôte. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Servera med kokt ris och en sallad. Skär lövbiffen i strimlor. Häll blandningen över lövbiffen. 8 lövbiffar. 2 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lövbiffar 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2 msk senap 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
Gör så här Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3-4 min. 600 g biff. 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g biff 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 200 g färsk haricots verts 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar Bearnaisesås. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ tsk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl hackad färsk persilja 1 krm svartpeppar ½ tsk salt
Servera genast med ångande varmt ris. Stek i rykande het stekpanna/wok med 1 matsked olja tills biffen har fått färg. Häll i lite mer olja och fräs vitlök och ingefära i ca 10 sekunder, fortsätt med krossad sichuan och chiliflakes
Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint
ersatt med Chilisause. Biff Lindström - ingredienser. Forma biffar. Tillsätt rödvinsvinäger - sjud ihop. Blanda färs med kryddor och övriga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.