Servera med potatismos. 500 g biff eller entrecôte. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
500 g strimlat nötkött t ex högrev, rostbiff eller innanlår. Gör så här. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken i skivor på snedden, skala och finhacka vitlöken
Servera med kokt ris och en sallad. Skär lövbiffen i strimlor. Häll blandningen över lövbiffen. 8 lövbiffar. 2 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lövbiffar 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2 msk senap 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
Gör så här Pensla köttet med lite smör-&rapsolja. Rör i smör-&rapsolja, vitlök och peppar. Flytta köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt, 5-8 min. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3-4 min. 600 g biff. 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g biff 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 200 g färsk haricots verts 1 vitlöksklyfta 1 krm svartpeppar Bearnaisesås. 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 tsk torkad dragon ½ tsk vitvinsvinäger 1 msk riven gul lök ½ dl hackad färsk persilja 1 krm svartpeppar ½ tsk salt
Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
Perfekt fredagsmat, med andra ord. Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa med ViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.