Biff Stroganoff – klassiskt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff
  • 12 gula lökar
  • 1 smör
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 tsk dijonsenap
  • 11 dl vatten
  • 12 dl crème fraiche
  • 13 tsk torr sherry
  • 1 hackad persiljaSkär köttet i centimetertjocka strimlor. Bryn köttet i omgångar i smör i en stekpanna. Lyft upp och ställ åt sidan.
  • 1 Skala och hacka löken. Mjukstek löken sakta i smör i samma panna, cirka 10 minuter.
  • 1 Lägg tillbaka köttet. Krydda med salt och peppar.
  • 1 Tillsätt tomatpuré, senap, vatten och crème fraiche. Efterstek under lock på svag värme cirka 5 minuter. Blanda i sherry. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Servera gärna med ris eller potatispuré.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.