Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök: 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör: 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Servera med ris/pasta och en god sallad. Hätta upp en större stekpanna med lite smör/rapsolja. Denna kasslergryta svänger du ihop på nolltid och dessutom är den god
Smaka av med salt och peppar och servera med pasta och parmesanost. Putsa och skiva köttet. Skala och skiva löken och lägg ner i stekpannan och fräs någon minut
Gör så här Skala och koka potatisen och broccolin i separata grytor Skala och skiva vitlöken Häll av vattnet på potatisen och mosa den Värm grädden och rör ner den i moset Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun Rör ner vitlöksfräset i moset Salta och peppra Rör ihop chilismöret Stek köttet i en stekpanna Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret Servera medpotatismosoch broccoli Tips Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos
Skala och skiva löken. Arla® Svenskt Smör. Vispa ihop grädde, sambal oelek och soja i en gryta. Stek köttet och löken var för sig i smör i en stekpanna
-Annie. Häll av vattnet och mosa med en potatismosare eller potatispress. hacka under tiden dill och gräslök och blanda med gräddfil och saften från en citron
Garnera ev med gräslök vid servering. Rör ihop färskost, senap och flytande honung och bred på laxen. 150 g Arla® färskost naturell. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 6 bitar laxfilé, á ca 150 g ½ tsk salt 150 g Arla® färskost naturell 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung ½ dl mandelspån ev hackad färsk gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.