Servera omedelbart med anklevermousse, fikonmarmelad och små skivor päron. I den här kombinationen gifter sig både smaker och konsistenser till en magisk förrätt
Men kom över det här underbara recept på champagneoch jordgubbsmuffins. Det är lite för tidigt för att tänka på nyår, och helt ärligt brukar jag inte bry mig om att fira nyår
De första dagarna präglas av en stillsam och behaglig lunk. Just det som gör champagne så gott. Arvid och Sigrid leker med varandra och jag kan göra något åt mina högar med orättade kontrollskrivningar
Till smörgåstårta i allmänhet och the Smörgåstårta i synnerhet är champagne en väl vald dryck. Använd mixer för att mixa samman broccoli, ost, pepparrot och creme fraiche
2 dl champagne. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, till servering neutral olja, till stekning salt peppar
Idag gifter sig dotter Josefin med sin Anders, och jag får ännu en helt fantastisk svärson. Håll alla tummar ni har för att regnet ska hålla sig borta, ringarna ska passa, festen bli fantastiskt rolig, talen vara spirituella och bröllopstårtorna smaka sommar
Blanda äggulor, champagneoch ostarna och bred hälften av blandningen på bröden. Lägg på de skalade havskräftorna och bred sedan på resten av blandningen på mackan
Var heller inte de lättaste att spackla tårtan med creeme cheese frosting som tillslut blev helt rinnande och inte speciellt hållbar men man lär sig av sina misstag och nästa gång vet jag lite mer hur man ska göra
Sen dekorerade jag med en vitchokladsmörcreme smaksatt med champagne. 75 g smör2 dl eko socker2 eko ägg2,5 dl eko mjölk5 dl vetemjöl3 msk kakao4 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker 200 g choklad Vispa smör och socker Vispa ner äggenVispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen. (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader
Servera med ett baguettebröd - med olivolja o flingsalt och med ett gott glas välkyld Champagne. för mej är fredags kvällarna heliga - framför allt då arbetsveckan är slut och helgen med familjen börjar
För oss är nog smörgåstårta ochchampagne förknippat med festligheter, så varför inte. Duktiga tycks de vara, vissa lyckas till och med förbättra skolmaten i landet -en bragd i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.