Bageri- och konditorkurs – att få till en perfekt chokladmousse
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mörk chokladmousse
  • 510 g vispgrädde
  • 1 100 g mörk blockchoklad
  • 365 g strösocker
  • 115 g vatten
  • 510 g äggula
  • 1 750 g vispgrädde
  • 121 grader slås den över gulan i en tunn fin stråle samtidigt som man fortsätter vispa på låg hastighet. Det här kallas för Pâté Bombe. Vispa den kall. Blanda sedan Pâté bomben med chokladen. Vispa sedan den sista mängden grädde löst och vänd ner ägg och chokladblandningen. Se till att inte vispa utan blanda med slickepott, och ha inte i grädden när smeten är för varm Fyll i formar och ställ in i kylen eller frysen.
  • 1 100 g vit blockchoklad eller ljus blockchoklad
  • 210 g strösocker
  • 55 g vatten
  • 250 g äggula
  • 37 g gelatinblad (12 stora eller 12 små blad)
  • 2 750 g vispgrädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.