121 grader
slås den över gulan i en tunn fin stråle samtidigt som man fortsätter vispa på låg hastighet. Det här kallas för Pâté Bombe. Vispa den kall. Blanda sedan Pâté bomben med chokladen. Vispa sedan den sista mängden grädde löst och vänd ner ägg och chokladblandningen. Se till att inte vispa utan blanda med slickepott, och ha inte i grädden när smeten är för varm Fyll i formar och ställ in i kylen eller frysen.
Köttfärslimpa är perfektatt förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Sen in i kylen under nattenochdagen efter så är det bara att vispa upp grädden. Tårtan består egentligen av tre delar (vilket Olof gör) och jag valde två olika fyllningar till dessa tre delar
Häll i degbunkenoch slå på resten av vattnet kallt. Smula jästenoch rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Säg finns det någon bättre stund än morgonen när livsandarna får vakna till i sin egen takt och man har tid attverkligen känna efter hur det känns i kroppen när den förbereder sig för en ny dag i vår tjänst
Jag är en riktig sucker för tomater i alla former och när det kommer till brie och tomat så tror jag att om de skulle registrera sina profiler på match
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rättentillen iskall bira eller ett glas porlande bubbel
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylentills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.