Mina favoriter

Mina favoriter

  • 4 Recept
Mina favoriter
Toscamazariner

Toscamazariner

Detta recept är, med några modifieringar, hämtat från Roy Fares fantastiska receptsamling. Vi provade att halvera receptet, vilket gick utmärkt även fast måtten blir lite märkliga
Räkfond

Räkfond

När vi lagar mat med räkor så brukar vi alltid använda oskalade räkor. Smaken är oslagbar. För att få ut det mesta av eller ur räkorna brukar jag också spara skalen för att koka fond
Nyårs sorbet

Nyårs sorbet

1 gelatinblad375 ml torrt mousserande vin2 msk färskpressad citronjuice2 msk färskpressad apelsinjuice1 äggvitaSockerlag2 1/2 dl vatten3 1/2 dl socker2 dl färsk mynta60 g glykosSå här gör duBlötlägg gelatinbladet i kallt vatten
Anklevermousse och Champagne

Anklevermousse och Champagne

Ni som följer Tant Gul i facebook vet att vi nyligen firade mannens födelsedag. Jag bjöd på en jättetrevlig champagne, Pierre Peters, som är lite speciell inte minst eftersom ett av namnen är detsamma som min mans, utan också av en annan orsak som jag tänkte berätta om i ett kommande inlägg