Champagneoch anklevermousse är verkligen en klassiker och fantastiskt gott. Jag bjöd på en jättetrevlig champagne, Pierre Peters, som är lite speciell inte minst eftersom ett av namnen är detsamma som min mans, utan också av en annan orsak som jag tänkte berätta om i ett kommande inlägg
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Idag fick skruttan vara hemma och vila. ) Men vi passade på att baka Jordgubbsmuffins. Hon är hes och lite krupphostig, speciellt imorse så det kändes bäst, är ju ett helt annat tempo på förskolan
Här bjuder jag på en muffins som är perfekt att njuta både för stor och liten. Den är mättande och därav bra till mellanmål men även efter träning och självklart till en kopp kaffe
Vispa margarin och smör pösigt, tillsätt ett ägg i taget. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölk. Täck botten på muffinsformarna, lägg i några bitar med jordgubbar och täck sedan med mer smet
Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver
Just det som gör champagne så gott. De första dagarna präglas av en stillsam och behaglig lunk. Arvid och Sigrid leker med varandra och jag kan göra något åt mina högar med orättade kontrollskrivningar
Usch vilket regnande och vi som hade så många planer utomhus idag. På Coop Forums parkering har de baklucke-loppis sista lördagen i varje månad, så jag hade tänkt stå där idag och sälja lite loppis-grejer och lite fikabröd (Få lite matro med hembakat)
Till smörgåstårta i allmänhet och the Smörgåstårta i synnerhet är champagne en väl vald dryck. Använd mixer för att mixa samman broccoli, ost, pepparrot och creme fraiche
2 dl champagne. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, till servering neutral olja, till stekning salt peppar
Idag gifter sig dotter Josefin med sin Anders, och jag får ännu en helt fantastisk svärson. Håll alla tummar ni har för att regnet ska hålla sig borta, ringarna ska passa, festen bli fantastiskt rolig, talen vara spirituella och bröllopstårtorna smaka sommar
Blanda äggulor, champagneoch ostarna och bred hälften av blandningen på bröden. Lägg på de skalade havskräftorna och bred sedan på resten av blandningen på mackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.