Ingredienser Portioner: 6 1 benfri hjortstek (ca 3 kg för 6 port) 5 dl köttbuljong eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten) 1/2 dl honung 2 msk olja 1 msk hackad timjan 1 msk hackad koriander 1 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar 1 msk balsamvinäger 1/2 msk socker 1 msk maizenaredning för mörka såser Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Hjortstek tillagad i lergryta med gräddig sås. Efter två timmar i ugen var den lilla godingen klar. Gnugga steken rikligt med flingsalt, timjan, peppar och paprikapulver
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
5 kg hjortstek 0. 1spad från hjortsteken 1 msk kalvfond eller annan köttfond 1. 5 kg hjortstek. 1spad från hjortsteken 1 msk kalvfond eller annan köttfond 1
1. Skala och skiva potatisen. Hacka löken. Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök. Röd ihop creme fraiche och mjölk med pressad vitlök, salt, peppar och smulad oregano
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 800 g hjortstek salt och peppar 3 msk Färsk timjan (hackad) Rapsolja Enbärssky 1 st Schalottenlök 1 msk Farinsocker 3 msk Konc kalvfond 3 dl vatten 3 st Enbär Rosmarin (en kvist)
Här bjuder jag på en mör hjortstek med bacon och kapris som går mycket bra ihop med hjortsmaken. 6 pers 1 hjortstek, cirka 1 -1,2 kg 1 tsk flingsalt svartpeppar 1 msk dijonsenap 1 msk torkad timjan 120 gram bacon 4 msk kapris Sås 2 tsk vetemjöl 1 1/2 dl rött vin + vatten 1 msk japansk soja salt, peppar 1. 1 hjortstek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.