Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). 1ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs. 18 medelstora mandelpotatisar. 1Sås2 msk smör 3 msk mjöl 2 dl grädde ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs 1 tsk soja 1 tsk salt 1 tsk peppar all steksky. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka. Koka haricotsverts med 1 tsk salt i 4 minuter
Lägg i hjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt. Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken
Rosmarinbombarderad hjortstekmed potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Gnid/klappa in köttet med salt och peppar. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem till sina familjer
Hjortstekmed kantareller och ångkokta grönsaker. Det sköter sig själv men det du behöver är att göra rätt från början, dvs rätt kryddor och vätska, följ bara receptet så får du världens godaste stek/gryta eller vad du nu vill göra med ditt kött
Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Timjan (torkad). Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Krydda steken med salt, peppar och enbär. Hjortstek. Pressa ner rotsakerna lätt med en sked. Låt såsen koka i ca 5 min, smaksätt eventuellt med gin. 1 kg hjortstek (eller älgstek). Stek1 kg hjortstek (eller älgstek) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär, krossade 33 cl mörkt öl viltfond färsk rosmarin,
Jag tänkte tipsa om ett urgott recept med denna rotfrukt - Sötpotatisen. Flingsalt, nymalen svartpeppar, fetaost och några kvistar timjan till på toppen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 800 g hjortstek salt och peppar 3 msk Färsk timjan (hackad) Rapsolja Enbärssky 1 st Schalottenlök 1 msk Farinsocker 3 msk Konc kalvfond 3 dl vatten 3 st Enbär Rosmarin (en kvist)
Skär vitlöken i tunna skivor och fördela den samt timjan och rosmarin på köttet, salta och peppra. Hjortstekmed örter och vitlök samt äppel och grönkålssalladPortioner
6 1 benfri hjortstek (ca 3 kg för 6 port) 5 dl köttbuljong eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten) 1/2 dl honung 2 msk olja 1 msk hackad timjan 1 msk hackad koriander 1 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar 1 msk balsamvinäger 1/2 msk socker 1 msk maizenaredning för mörka såser Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.