VILT KÖTT

VILT KÖTT

Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). 2 msk fond (jag använde både kalv- och viltfond). Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong

Hargryta

Häll på ett par dl vatten, lite viltfond och några enbär. viltfond. Tillaga en välkryddat hare i lergryta i ugnen

Hargryta med champinjoner och sockerärtor

SockerConny har varit på har/rådjursjakt på Öland - hade flyt och fick med sig en del hem. Undrar varför han inte lämnade av en del till mig
Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

500 g viltfärs (förslagsvis älg. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Renskav med rosépeppar och vinbärsgelé

Renskav med rosépeppar och vinbärsgelé

Stek renskaven i smör, den ska vara djupfryst eller lätt tinad. Salta och peppra. Vänd renskaven vartefter med 2 gafflar och skala av skiva för skiva, fördela sedan i mindre bitar
Öldoftande hargryta

Öldoftande hargryta

Harkött (allt utom filén) skuret i tärningar, 2x2 cm. 150 cl öl gärna mörkt. 11 st lagerblad. 11 st hönsbuljongtärning
Viltwok med thailändska smaker

Viltwok med thailändska smaker

400 g hjortfransyska eller annat viltkött. 400 g hjortfransyska eller annat viltkött. 11 st chilifrukt röd
Hare i gräddsås

Hare i gräddsås

1 hare, styckad i delar. 1salt. 1peppar. 11 tsk timjan. 11 morot, i bitar. 11 gul lök, i klyftor. 15 enbär, krossade
Hjortfärssås

Hjortfärssås

1/2 tsk viltkrydda. 1/2 – 1 msk kött-, vilt- eller kalvfond på flaska. 1/2 tsk viltkrydda. Först måste jag säga att WordPress gjort om det här “temat” som väl kan kallas designen/layouten på bloggen

Älg, Vildsvins kebab

Skär sedan tunna skivor (typ viltskav) av det halvtinade köttet. Blanda ingredienserna till såsen väl, ställ in i kylen och låt dra under tiden du tillagar köttet och svampen
Franks hjortfärsgratäng

Franks hjortfärsgratäng

Häll i crème fraiche, grädde, lingonsylt och viltfond. 2 msk viltfond. Tina upp färsen och kantarellerna om du använder fryst
Matig picknick-wrap med viltkebab

Matig picknick-wrap med viltkebab

1300-400 g kött (viltkött eller annat kött från nöt, gris eller kyckling). 1Kebab300-400 g kött (viltkött eller annat kött från nöt, gris eller kyckling) 2 msk olja (raps- eller matolja) 2 msk smör 1 tsk paprikapulver 1 tsk malen spiskummin salt svartpeppar
Hjortstek med timjan

Hjortstek med timjan

ca 1. 5 kg hjortstek 0. 5 msk timjan 1 msk olja 2 msk honung 0. 5 tsk salt 1 krm svartpeppar
Jägmästarens köttfärslimpa med baconsås

Jägmästarens köttfärslimpa med baconsås

Här kommer ett recept på en köttfärslimpa som får en touch av vilt med hjälp av viltfond. Vill man ha en tydligare viltsmak kan man självklart byta ut en del eller hela färsen mot viltfärs av något slag
Kålpudding

Kålpudding

500 g viltfärs. 500 g viltfärs. 1400 g skivad vitkål. 11 hackad gul lök. 12 ägg. 12 msk havremjöl. 11 dl grönsaksbuljong