Rosmarinbombarderad hjortstekmed potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Gnid/klappa in köttet med salt och peppar. Jag vet inte om hjortstek klassas som stenålderskost men nog var det vilt det kött som jägarna på stenåldern drog hem till sina familjer
Det är perfekt att servera så här på hösten med olika tillbehör. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensiva mustiga smaker
Krydda steken med salt, peppar och enbär. Hjortstek. Pressa ner rotsakerna lätt med en sked. Låt såsen koka i ca 5 min, smaksätt eventuellt med gin. 1 kg hjortstek (eller älgstek). Stek1 kg hjortstek (eller älgstek) 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk enbär, krossade 33 cl mörkt öl viltfond färsk rosmarin,
5 kg hjortstek 0. 1spad från hjortsteken 1 msk kalvfond eller annan köttfond 1. 5 kg hjortstek. 1spad från hjortsteken 1 msk kalvfond eller annan köttfond 1
Röd ihop creme fraiche och mjölk med pressad vitlök, salt, peppar och smulad oregano. Om gratängen början bli bränd täck med folie och flytta ner gratängen längst ner i ugnen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 800 g hjortstek salt och peppar 3 msk Färsk timjan (hackad) Rapsolja Enbärssky 1 st Schalottenlök 1 msk Farinsocker 3 msk Konc kalvfond 3 dl vatten 3 st Enbär Rosmarin (en kvist)
6 1 benfri hjortstek (ca 3 kg för 6 port) 5 dl köttbuljong eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten) 1/2 dl honung 2 msk olja 1 msk hackad timjan 1 msk hackad koriander 1 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar 1 msk balsamvinäger 1/2 msk socker 1 msk maizenaredning för mörka såser Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här är det i form av en stek som serverades till Halloweenmiddag tillsammans med en len smörsmakande pumpapuré med snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär
Varför vi tycker att just detta recept passar som påskmiddag har att göra med smaksättningen på marinad och rimningslag att göra, för visst hör citron och färska örter våren till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.