Jagserverar kokt potatis, inlagda rödbetor, inlagdgurka och ett bröd attbryta till. Bryn grytbitar och bacon i smör, tillsätt lök och vitlök mot slutet
Timjan, crème fraiche och fransksenap är tre pålitligasmakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir alltkallare
Idag gjorde maken en supergod älggryta som jag måste få dela med mig av här. Älggryta,. Återigen måse jag få säga hur lyckligt lottadjag är som är gift med en jägare som gör attjaghar frysen full med älgkött
Länge sen jagla upp nå recept nu men här kommer en riktigt god älggryta. Vi åt den tillsammans med blomkålsris som är hackad blomkål som man steker i stekpannan med lite salt
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan. Rör ner crème fraiche och redning när grytankokatklart och köttet är mört
Skala lök och morot och skär i bitar. Skär köttet som kalopsbitar. Bryn köttet i en gryta i smöret. Pudra över mjölet och häll på vattnet, så mycket att det täcker köttet
Den fantastiskagorgonzolasmakande såsen i kombination med älgköttet var ljuvlig. Den här helgmiddagen gjorde vi för någon veckasedan och den är något av det godastejag ätit på länge
Tärna köttet och mjöla det. Fortfarandeskördasfrukternaav höstens jakt på hjort och älg. Stek under tiden skivad lök och morötter samtpalsternacka och deladsvamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.