Älggryta
Milda.se
Milda.se

Älggryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg benfritt älgkött,alt högrev av nöt
  • 1 morot
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • malen
  • 15 enbär
  • stötta
  • 1 lagerblad
  • 1 krm torkad oregano
  • 5 dl rödvin
  • 2 msk Knorr flytande kalvfond
  • 1½ dl Milda Mat
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mesost
  • 300 g kantareller

Beskrivning

    Skär köttet i bitar ca 2 x 2 cm. Skala moroten och rotsellerin och skär dem i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor.

    Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Tillsätt lök, rotfrukter och kryddor och låt dem fräsa med någon minut. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört.

    Tillsätt Milda Mat blandat med mjöl och mesost. Låt grytan koka upp under omrörning och småkoka 3 minuter.

    Rensa kantarellerna och fräs dem i matfett tills de är gyllenbruna. Blanda ner dem i grytan och låt den koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.