Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Detta behövs. 800 g. blandfärs. 3 msk tomatpuré. 230 g. gul lök, finhackad (2 st). 400 g. körsbärstomater på burk. 3½ dl rött vin (jag tog ett alkoholfritt)
Då var det måndag och vardag igen och man vill gärna har snabblagade goda maträtter till middag då alla kommer hem hungriga och trötta från jobb o skola
Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
1 Sätt ugnen på drygt 100 grader. Putsa köttet och massera det med salt och peppar. Lägg det sedan i en ugnstålig gryta med lock tillsammans med lök och vitlök
Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg. Salta och peppra. Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger