Jag hittade ingen ren Panang currypasta som jag önskat, men den här varianten blev helt ok. Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta
4 4 port ris 250 g champinjoner ca 600 g strimlad kycklingfilé salt 1 msk olja 400 g kokosmjölk 2 dl vatten 1 påse pananggai kryddmix (à 23 g) 125 g färsk minimajs 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Men av det jag hittade idag blev det en riktigt god och smakrik kycklinggrytamedPanang curry. Det får nog ligga kvar tills jag antingen tar med till jobbet eller slänger det
Min bästa Khao Phad Gai åt jag på en strand i Thailand under en snorkelutflykt. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Mestadels blir det medkyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m. Rätten serveras ofta med friterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås)
Ni vet sådandär typsikt kinesisk mat man får från kina restauranger, med tjocka trögflytande såser i rött och brunt med lite kyckling/kött i och överkokta grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.