Annkatrins Lilla Kokbok

Annkatrins Lilla Kokbok

Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill med brynt smör

Lägg upp sillen på ett fat eller i en skål. Hacka äggen grovt. Blanda rödlök, dill och gräslök. Vänd i äggen
Helgrillad lax

Helgrillad lax

Fjälla laxen väl så att skinnet kan ätas. Krossa lagerbladen i en mortel och blanda med dill och persilja, olja, salt och peppar
Ananaspaj..

Ananaspaj..

För pajdegen behöver du. 150 gram smält smör. 3 dl vetemjöl. 1 dl socker. 1 tsk bakpulver. För fyllningen behöver du
Jag tröttnar aldrig på nudelsoppa!

Jag tröttnar aldrig på nudelsoppa!

Nej det gör jag nog aldrig. Och nu senast så testade jag med Salmalax, råa bitar som fick bara tillagas av den heta buljongen jag hällde över direkt i soppskålarna
Majonnäs med helt ägg

Majonnäs med helt ägg

1 msk vitvinsvinäger. 12 tsk dijonsenap. 11 ägg. 12,5 dl neutral rapsolja. 12 krm salt. 11 krm mald vitpeppar
Skållat rågbröd

Skållat rågbröd

Fördeg. Blanda vatten, vetemjöl och jäst till en slät deg. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten
Kanelbullar med kladdkaksfyllning

Kanelbullar med kladdkaksfyllning

150 g smör. 5 dl standardmjölk. 50 g jäst. 0,5 dl strösocker. 1 tsk salt. 1 msk kardemummakärnor, stötta. 14-16 dl vetemjöl