Annkatrins Lilla Kokbok

Annkatrins Lilla Kokbok

Per Morbergs shepherd’s pie

Per Morbergs shepherd’s pie

500 g lammfärs 100 g rökt sidfläsk 100 g champinjoner 4 klyftor vitlök 2 msk smör, till stekning 2 msk olivolja, till stekning 0,5 dl tomatpuré 1 burk passerade tomater [400 g] 1-2 dl vatten (eventuellt) 1 tsk worcestersås salt svartpeppar, nymald
Baba ganoush

Baba ganoush

  3 st Auberginer. 1  3-5 vitlöksklyftor Efter smak. 1  0,50 dl Olivolja. 1  2 msk Tahini. 1  0,5-1 tsk spiskummin Efter smak
Bakad majs

Bakad majs

majskolvar med blast. 1lagrad hårdost. 1chili (valfri styrka och sort). 1olivolja. 1saltDoppa majkolvarna i vatten och lägg dem sedan på grillen eller i mycket het ugn och baka i ca 20 minuter
Makalösa kakor

Makalösa kakor

200 g rumsvarmt smör. 11,5 dl strösocker. 14 dl vetemjöl, 240 g. 11,5 dl korinter eller russin. 12 tsk bakpulverSätt ugnen på 225 grader
Markus fried rice

Markus fried rice

2 dl kokt ris 0,5 gul lök 1 klyfta vitkål 1 klyfta vitlök 0,5 röd chilifrukt 1 salladslök 1 ägg 1 dl böngroddar färsk koriander olja, till stekning
Brasilianskt vitlöksris

Brasilianskt vitlöksris

rapsolja. 2 vitlöksklyftor. 3 dl långkornigt basmastiris. 4 dl vatten. salt, nymalen svartpepparHäll några matskedar olja i en kastrull och låt den värmas till medelvärme