Äppelpaj med mandelmassa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 10,5 dl florsocker
  • 11 st ägg
  • 14 st äpplen
  • 1250 g mandelmassa
  • 13 st hela ägg
  • 11 dl mjölk
  • 13 msk farinsockerSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
  • 1 Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen i kylskåp i 20-30 minuter.
  • 1 Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken.
  • 1 Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över farinsockret.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  • 1 Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.