1 Smält
smöret i en kastrull och blanda ned sockret, låt svalna. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk och blanda samman till en smet.
1 Grovriv
mandelmassan och blanda ned i smeten. Skala och skär äpplena i klyftor och tryck ned i smeten i ett fint mönster. Strö kanel och pärlsocker över.
1 Grädda
kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och servera med en klick grädde eller vaniljvisp.
1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. Nagga med en gaffel. 1250 g mandelmassa. 1Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. 1Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden. Häll alla ingredienser i en skål och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.