Kladdkaka med kokostoscatäcke
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 14 st ägg
  • 13 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 12 krm salt
  • 11 dl kakao
  • 13 dl vetemjöl
  • 15,5 dl kokosflingor (200 g)
  • 11 dl ljus sirap
  • 11,5 dl strösocker
  • 175 g smör
  • 11,5 dl vispgräddeSmält smöret på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper.
  • 1 Mät upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus, pösig smet, använd gärna elvisp.
  • 1 Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.
  • 1 Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret.Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  • 1 Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Kakan ska få lite färg. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
  • 1 Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
  • 1 När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
  • 1 Låt kakan svalna. Skär sedan kakan i jämna bitar. Ät och NJUT!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.