11,5 dl
vispgräddeSmält smöret på svag värme i en kastrull. Klä en långpanna eller en ugnsform med bakplåtspapper.
1 Mät
upp ägg och strösocker i en bunke. Vispa till en ljus, pösig smet, använd gärna elvisp.
1 Tillsätt
vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.
1 Tillsätt
vetemjöl och det smälta smöret.Rör eller vispa snabbt ihop till en jämn smet.
1 Bred
ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
1 Grädda
mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Kakan ska få lite färg. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
1 Häll
kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.
1 När
kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på kokostoscan och grädda ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
1 Låt
kakan svalna. Skär sedan kakan i jämna bitar. Ät och NJUT!
Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper
"En kladdkaka som smakar jordgubbar med vaniljkräm" som Bagerskan skriver på sin sida. På jobbet så har vi avdelningsmöte varje måndag och sedan en tid har vi börjat mötena med att man ska nämna en positiv nyhet
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 15 msk strösockerÄppelkladdkaka. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Äppelpajkladdkaka. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten). 1Servera gärna med lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.