Vit chokladpaj med färska jordgubbar
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g Digestivekex, fint krossade
  • 1100 g smör, smält
  • 12,5 dl mjölk
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 10,75 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 10,75 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 1100 g vit choklad
  • 1 färska bär
  • 1 ev myntablad, eller citronmeliss
  • 1 Skal300 g Digestivekex, fint krossade 100 g smör, smält
  • 1 Kräm2,5 dl mjölk 2,5 dl vispgrädde 0,75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,75 dl vetemjöl 75 g smör 100 g vit choklad
  • 1 Garnering färska bär ev myntablad, eller citronmelissSätt ugnen på 175 grader. Skal
  • Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas. Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt. Kräm
  • Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens. Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering. Garnering
  • Garnera med färska bär och blad precis innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.