1 Skal300
g Digestivekex, fint krossade 100 g smör, smält
1 Kräm2,5
dl mjölk 2,5 dl vispgrädde 0,75 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 0,75 dl vetemjöl 75 g smör 100 g vit choklad
1 Garnering
färska bär ev myntablad, eller citronmelissSätt ugnen på 175 grader. Skal
Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas. Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt. Kräm
Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens. Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering. Garnering
Garnera med färska bär och blad precis innan servering.
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. 1jordgubbar, 500 g. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.