Frukt 5

Frukt 5

  • 12 Recept
Coleslaw

Coleslaw

Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det
Hjortronsylt av det himmelska slaget

Hjortronsylt av det himmelska slaget

850 g hjortron, färska eller frysta. 850 g hjortron, färska eller frysta. När en av mina svärsöner jubilerade jämnt tidigare i sommar hade jag den stora äran att tillverka tårtor till kalaset
Hjortronsylt

Hjortronsylt

Låt sylten sjuda, ca 15 minuter. Lägg hjortronen i en gryta och tillsätt vattnet. Koka upp och låt massan sjuda
Lätt som en plätt

Lätt som en plätt

Enkel sallad. Avokado. Tomat. Zucchini. Hacka. grönsakerna i bitar och blanda allt i en skål. Häll på lite olivolja
Blåbärspaj

Blåbärspaj

175 gram smör, nästan smält. 75 gram vit choklad. 250 gram blåbär. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda 20-25 minuter tills pajen fått vacker färg. 7 175 gram smör, nästan smält. 75 gram vit choklad. 250 gram blåbär
Äppelpaj med mandelmassa

Äppelpaj med mandelmassa

125 g smör eller margarin. 13,5 dl vetemjöl. 10,5 dl florsocker. 1250 g mandelmassa. 13 msk farinsockerSätt ugnen på 225 grader
Klassisk smulpaj med äpple

Klassisk smulpaj med äpple

Värm ugnen till 225 grader. Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min. Sanna Livijn Wexell 5 st Svenska Äpplen. 125 g Mat & Bak Smör. 5 dl Strösocker. 5 tsk Salt Fint
Äpplemos

Äpplemos

ca 5 dl6-8 äpplen1 dl vattenev strösockerSkala och skär äpplena i klyftor. ca 5 dl. Jag har ju försökt dra ner på sockerintaget och bli lite hälsosammare i allmänhet
Eget äpplemos

Eget äpplemos

Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Hacka i små bitar och lägg i en kastrull. Häll på en skvätt vatten, bara så att det täcker botten
Havregryns Smulpaj Med Äpplen

Havregryns Smulpaj Med Äpplen

10-15min (varmluft). 150 g smör. 4-5 svenska äpplen. Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker till en smulig deg
Smulpaj med äpplen

Smulpaj med äpplen

250 gram smör. 5 dl havregryn. Grädda i 200°C, ca 20-25 min, eller tills pajen fått fin färg och blivit lite knaprig på ytan. 250 gram smör. 5 dl havregryn