1 ev.
skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Riv eventuellt ner skalet från limen. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i cirka 15 minuter på 200 graders värme. Pudra över florsocker med hjälp av en tesil och servera kladdkakan färska bär.
Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Mycket snö har det kommit, tråkigt bara att det har blivit lite varmare, är så blaskigt överallt. Så var jullovet slut och dom stora barnen har återvänt till ”normala” rutiner och en ny jobbvecka för en annan
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. 4 äggvitor (vispas till hårt skum + 1 tsk ättika). 2 ½ dl vispgrädde och hallon och hyvlad vit choklad. 4 äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.