Äppelpajkladdkaka – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 13 ägg
  • 12 3/4 dl vetemjöl
  • 12 äpplen
  • 1100 g smör
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 dl havregryn
  • 11 dl strösocker
  • 12 msk ljus sirap
  • 15-6 äpplen
  • 11 msk kanel
  • 15 msk strösockerÄppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  • 1 Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
  • 1 Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.
  • 1 Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.
  • 1 Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
  • 1 Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
  • 1 Pudra äppeltäcket med kanel.
  • 1 Smula över pajdegen.
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).
  • 1 Servera gärna med lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.