Pocherat ägg
Anna Smyckeform Blogg
Anna Smyckeform Blogg

Pocherat ägg

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1,5 dl vatten
  • 4 ägg

Beskrivning

    1. Blanda ättika och vatten i en skål.
    2. Knäck ner ett ägg i taget med ca 30 sekunders mellanrum så att äggvitan hinner reagera med syran. Låt stå i 5 minuter.
    3. Koka upp en stor vid kastrull med saltat vatten.
    4. Stjälp ner vätskan med äggen rakt ner i det kokande vattnet.
    5. Låt sjuda i 3-4 minuter. Lyft upp äggen med hålslev och lägg på en tallrik med papper så vätskan rinner av.
    6. Servera de pocherade äggen på rostat bröd med tillbehör. T ex färskost, spenat, avokado och skinka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.