3) Tillsätt äppelcidervinäger och olja och blanda runt till en grynig massa.
4) Koka upp vattnet och blanda direkt ned det i smeten (arbeta snabbt och precis tills smeten gått ihop och är klumpfri).
5) Häll smeten i en rund form som är 20 cm i diameter och om du använder en silikonform som jag gör behöver den inte kläs i bakplåtspapper som man behöver med en springform.
6) Grädda tårtbottnen i ugnen i 1h och 5min. Om du har en större form än 20 cm blir gräddningstiden kortare.
100g veganskt smör. Värm upp ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Vispa ihop sockret och aquafaba tills det blir vitt och pösigt
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Veganskt,. veganskpaj. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Vegansk Brownie - 3 bitar. Vegansk Brownie - 3 bitar
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. Vegetariska spanska köttbullar Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Tänkte dela med mig av mitt grundrecept på tårtbotten som så klart är äggfri. Idag har jag bakat tårtbottnar då jag fyller år på onsdag och ska till svärföräldrarna för lite firande av mig och min svägerska på torsdag
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Jag toppade den med matyoghurt, vilket då förstås inte gör den vegansk längre men utan toppingen så är den helt vegansk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.