Pocherade ägg i krämig tomatsås med kokosmjölk och garam masala 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 tsk garam masala 1 röd chili 1 tsk färsk finhackad ingefära 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver 2 tsk tomatpuré 1-1,5 dl kokosmjölk (beroende på hur krämig man vill ha den) 800 g plommontomater på burk 1 röd paprika 4 st ägg Olivolja att steka i Gräslök Rostad sötmandel Sätt ugnen på 180 grader
Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Men det pocherade ägget kan man trycka lite försiktigt på, för att känna av innandömet. Konstigt nog blev det fjällröding och forellrom över efter middagen i förra lördagen
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen. Bara ordet låter flådigt. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägg lägger sig gulan som i en ficka
Koka upp vatten och sänk värmen så att det precis sjuder, tillsätt 2 msk ättika per liter vatten. Knäck äggen i en skål och för ned dem i vattnet, låt pochera i cirka 3 minuter, lyft upp och lägg äggen på tallrikar
Det här kan man nästan se som en variant på min bacon- och äggsallad och den följer samma teori som den, nämligen att till en lös äggula behöver man något som bryter igenom och gör den mindre mäktig
Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocherade ägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Jag sa att det skulle bli mer bondbönor och här kommer dom. Bondbönorna smakar fantastiskt i den här krämiga såsen och ägget gör det hela ännu mer spännande och passar perfekt in i kombinationen
Doppa de pocherade äggen i blandningen och rulla sedan i panko. Pankofriterat pocherat ägg på tångbäddMineraltonerna och sältan i tången passar synnerligen bra tillsammans med ägg
Frukost. Pocherat ägg och avocadosmoothie. För 4st personer TALLRIKEN. 4st stora ägg en skvätt ättika 1tsk salt 4st toasts 150g fetaost, smulad 100g steksmör paprikapulver Hetta upp en liten gryta med steksmör
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Servera de pocherade äggen på rostat bröd med tillbehör. 1. Blanda ättika och vatten i en skål. 2. Knäck ner ett ägg i taget med ca 30 sekunders mellanrum så att äggvitan hinner reagera med syran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.