Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägglägger sig gulan som i en ficka
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Det här kan man nästan se som en variant på min bacon- och äggsallad och den följer samma teori som den, nämligen att till en lös äggula behöver man något som bryter igenom och gör den mindre mäktig
Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocheradeägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Silly me, så det fick bli blev pocherat ägg istället den kvällen. Jag gillar verkligen att använda gulan från ett ägg som sås och särskilt till svamp – det är en ren njutning att äta
Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Pocheradeägg. x antal ägg som ska ätas. Att göra pocheradeägg är lite kul, för egentligen är det inte svårt alls, men många blir ofta imponerade av det
Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd
Doppa de pocheradeäggen i blandningen och rulla sedan i panko. Pankofriterat pocherat ägg på tångbäddMineraltonerna och sältan i tången passar synnerligen bra tillsammans med ägg
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.