Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Börja med att koka polisen ochäggen, skiva potatisenoch hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
"Rakott krumpli" som det heter på ungerska kan översättas med "lagrad potatis" och görs med färdigkokt potatis, färdigkokta äggoch ungersk kryddig korv (exempelvis paprikasalami) som ger smak och karaktär åt rätten
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Jag gillar verkligen att använda gulan från ett ägg som sås och särskilt till svamp – det är en ren njutning att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.