Tomatpaj
Anna Smyckeform Blogg
Anna Smyckeform Blogg

Tomatpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g mozzarella
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl riven parmesan
  • Några blad hackad basilika
  • 1 stjälk salladslök
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Örtsalt

Beskrivning

    1) Gör en valfri pajdeg, tryck ut i formen och förgrädda.
    2) Trasa sönder mozzarellan och lägg i pajskalet.
    3) Blanda ihop ägg och grädde till en äggstanning.
    4) Rör ner all riven ost, skivad salladslök, hackad basilika, salt och peppar.
    5) Ös ner röran i pajskalet.
    6) Halvera tomaterna och lägg dekorativt på pajen. Toppa med olivolja, örtsalt och svartpeppar.
    7) Grädda pajen i 175 grader tills den ser färdig ut.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.