1) Gör en valfri pajdeg, tryck ut i formen och förgrädda.
2) Trasa sönder mozzarellan och lägg i pajskalet.
3) Blanda ihop ägg och grädde till en äggstanning.
4) Rör ner all riven ost, skivad salladslök, hackad basilika, salt och peppar.
5) Ös ner röran i pajskalet.
6) Halvera tomaterna och lägg dekorativt på pajen. Toppa med olivolja, örtsalt och svartpeppar.
7) Grädda pajen i 175 grader tills den ser färdig ut.
Men nu blir det tomatpaj. Tomatpaj kan jag tycka låter ganska banalt, men det är faktiskt gott. Till tomatpajen serverades parmaskinka, salami, vattenmelon och getostkräm
Den här tomatpajen gör du på en ca 30min, du kan äta den ljummen med lite sallad till eller som tillbehör till kanske lite kyckling eller annat kallskuret
I går gjorde jag en riktigt smarrig Tomatpaj. Har gjort liknande paj flera gånger förut men brukar inte gå efter något speciellt recept utan improviserar utefter vad jag har hemma
Pajdeg120 g smör 1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 2 msk vatten 1 krm salt. Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Lägg mjöl och bitar av smör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vermouth och kör tills det bildas en degboll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.