14 ägg
4 msk ättika 2 avokado 4 msk kimchi 3-4 msk majonnäs salt peppar sesamfrönKnäck försiktigt äggen i en bunke med några droppar vatten i och hälften av ättikan. Låt stå i kyl eller rumstemperatur i ca 30 minuter för bästa resultat. Mixa kimchi och majonnäs och ställ åt sidan fram till servering Värm vatten i en rymlig kastrull för att pochera äggen i. Tillsätt resten av ättikan. Ta en sked och dra ett varv i det sjudande vattnet för att få till en virvel och häll sedan försiktigt i äggen. Ta upp äggenefter ca 3 minuter (lite beroende på hur varmt du har det i kastrullen) och låt rinna av. Skiva avokadon och lägg upp på tallrik. Lägg sedan över de pocherade äggen, slå över en sked med kimchimajonnäsen och toppa med sesamfrön, salt och peppar.
Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats. Knäck varje ägg i en skål och skeda först över gulan, och sedan så mycket vita att det fyller avokadohålet
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Jag gillar verkligen att använda gulan från ett ägg som sås och särskilt till svamp – det är en ren njutning att äta
Ta upp äggen försiktigt med hålslev ochlägg i iskallt vatten eller på hushållspapper. Så snart första ägget gått i så är det bara att fortsätta med resterande tre
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Skala och finhacka äggen. Blanda alltsammans med gräslöken. Skala och grovhacka räkorna. Lägg upp fiskbitarna på ett fat eller direkt på tallrikar och fördela räk- och dill blandningen ochägghacket ovanpå
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Och nej, jag tar inte åt mig äran att ha uppfunnit grejen med att göra fries av avokado - men att göra dem glutenfria, crunch-iga, fulla av smak och täckta med sesamfrön - den äran får ni faktiskt ge mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.