Häll frityroljan i en fritös alternativt en wok och värm till 160-170 grader.
3
Skala räkorna men lämna det yttersta på stjärten att hålla i. Skär med en skalkniv försiktigt längs med ryggen på räkan och ta bort tarmen. Skär även bort det yttersta på räkstjärten (se foto)
4
Torka räkorna noggrant med hushållspapper eller kökshandduk. Tryck försiktigt på skalet längst ut på stjärten så det vatten som finns där sugs upp av pappret/handduken. Det minskar risken för att det sprätter i oljan.
5
Blanda majsmjöl (ej Maizena) och salt i en skål. Vispa upp äggen med ett par teskedar vatten i en andra skål och häll pankon i en tredje. Ha en ren tallrik/bricka redo för de färdigpanerade räkorna.
6
Lägg räkorna i majsmjölet och skaka runt dem i blandningen.
7
Ta räkorna i skalet du lämnat kvar, skaka av överflödigt mjöl, doppa i äggvispet och lägg räkorna i pankon och skaka runt.
Lägg de färdigpanerade räkorna på tallrik.
8
Blanda dipsåsen.
Om du inte har palmsocker kan du byta ut det mot 2 tsk rörsocker (palmsockret är mycket sötare än vanligt socker) med det blir bäst med palmsocker.
Eller gör din egen dipsås.
9
Fritera räkorna 2-3 minuter till de är gyllene och låt rinna av på hushållspapper. Fritera eventuellt i omgångar beroende på storleken på fritös/wok.
Pensla laxen med senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
I Miss Meisters kök har det under senaste året lagas och äts en hel del sötpotatis så väl hemma igen, och med inspiration från det nyss omtalade restaurangbesöket, blev det till att testa något nytt - Pankopanerade sötpotatisskivor
Jag har ju fått hem en hel del zucchini som jag försöker hitta på lite olika saker med. Igår blev det pankopanerad zucchini stekt i olivolja tillsammans med halloumi bl a
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.