Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
I orginalreceptet skulle det vara torskrygg, vilket säkert hade varit ännu godare, en riktig festmåltid, men nu är det vardag och då körde jag medtorskpaket
Pankopaneradtorsk. Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt. Häll i mjöl, lättvispat ägg och pankoströbröd (blandat med salt och peppar) i tre skålar
SPENATSTUVNINGMED FÄRSK SPENAT. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Om du använder färsk spenat så rensar och sköljer du den noga så att den inte är grusig
Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg i spenatblandningen, salta, peppra och droppa citronsaft på fiskens båda sidor och lägg den sedan i formen
Torskmedspenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.