räkor

räkor

Räkcheesecake

Räkcheesecake

Skala och grovhacka räkorna. Vänd ner lök och räkor i blandningen och tillsätt dill, rom, citronsaft och citronskal
Avokadomousse med räkor och löjrom

Avokadomousse med räkor och löjrom

60 räkor, handskalade, stora och MSC-märkta. 1 rödlök, finhackad 2 avokado 2,5 dl crème fraiche 1 tsk citron, pressad salt 60 räkor, handskalade, stora och MSC-märkta 0,5 dl löjrom, eller röd stenbitsrom MSC- märkta 0,5 kruka dill
Grillade räkor

Grillade räkor

"Tall on" ASC certifierade odlade räkor från Lobster Seafood. Ta fram och tina räkor utspridda på en eller två tallrikar
Heta vitlöksräkor med aioli

Heta vitlöksräkor med aioli

400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr)
Kryddig räkgryta

Kryddig räkgryta

600 g räkor med skal (eller 300 g skalade) 1 förp krossade tomater 2 färska paprikor, tärnade 3 msk neutral olja 1 msk curry 2 klyftor vitlök, pressade 1 tsk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 3 msk chilisås 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 3 dl grädde
Urgod räkgryta!

Urgod räkgryta!

När smaken sitter, dra grytan åt sidan och tillsätt räkorna. 300 g räkor. Skär gurka, purjolök och paprika i strimlor, fräs de tillsammans med smör i en gryta