Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatisoch en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
salt och peppar. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 2 dl torkade röda linser 1 tsk paprikapulver 1 tsk basilika 400 g krossade tomater 1 l vatten 2 tärningar grönsaksbuljong salt och peppar
1potatismos. 1en god salladRiv halloumi och morötter grovt. 1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Låt stå och svälla i 5 minuter. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans medpotatismosoch sallad
Skär potatisen i skivor. Skala och skär rotfrukterna i skivor. Garnera med timjankvistar. Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas
chilisås blandat med ketchup ( man kan ha bara ketchup med om man vill). Ikväll har jag och dottern bakat pizzabullar och vi hade bacon, fetaost och rivenost i + kryddor
Servera med riven parmesan och färsk basilika. 1 Fräs soltorkade tomater, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 3 min. 2 Häll i resten av ingredienserna och låt sjuda under lock 15-20 min
Lägg den hackade svampen i en panna och låt den steka tills all vätska kokat bort, lägg då ner smöret, olivoljan och vitlöken och låt det brynas med, salt och peppra
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.