Mördegskakor för Marcato kakpress (glutenfria)
asa.frodin
asa.frodin

Mördegskakor för Marcato kakpress (glutenfria)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 165 g rismjöl
  • 25 g potatismjöl
  • 1 msk tapiokastärkelse
  • 1 tsk xantangummi
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 nypa salt

Beskrivning

    Skär smöret i små kuber och lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills allt blandats väl. Om degen inte går ihop kan du stjälpa upp den på ett bakbord och krama ihop den med händerna. Kroppstemperaturen gör att smöret smälter lite och då går degen ihop.

    Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rulla en tjock rulle av degen - lagom stor för kakpressen - och dela den på mitten. Pressa ut kakorna på plåten - gärna på en silikonmatta som tål värme . Grädda i 20 minuter och låt svalna. Lossa dem försiktigt med en spatel, stekspade eller liknande, eftersom de smular lite.

    Gör gärna en chokladsmörkäm och kläm ihop två kakor med den mellan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.