Skär smöret i små kuber och lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa tills allt blandats väl. Om degen inte går ihop kan du stjälpa upp den på ett bakbord och krama ihop den med händerna. Kroppstemperaturen gör att smöret smälter lite och då går degen ihop.
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rulla en tjock rulle av degen - lagom stor för kakpressen - och dela den på mitten. Pressa ut kakorna på plåten - gärna på en silikonmatta som tål värme . Grädda i 20 minuter och låt svalna. Lossa dem försiktigt med en spatel, stekspade eller liknande, eftersom de smular lite.
Gör gärna en chokladsmörkäm och kläm ihop två kakor med den mellan.
Jag är dock ledsen att behöva berätta det här för er, men skenet bedrar. I Finland är det svårare, så därför har jag börjat importera det själv och säljer det i min butik i Vasa och i min webshop
Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Som jag har berättat tidigare så har jag det senaste året tappat en del i vikt, alldeles utan ansträngning, och alldeles utan att ens göra minsta försök i den vägen
Jaha, då var det dags för veckans brödbak igen. Maffigt är bara förnamnet. Nja, jag lovar förstås ingenting, men nog har du bättre förutsättningar att komma i toppform än om din morgonmacka består av en skiva vitt rostbröd med marmelad
Brödet är fullt med energi och bra näring, och dessutom utmärkt för magar som "håller på sig". Det här brödet är det senaste i min arsenal av glutenfria formbröd
Tja, jag gör vad jag kan för att mota den ihållande vårtröttheten. Nja, inte direkt, men jag har i alla fall masat mig upp för att sätta igång med dagens utmaningar, som innebär brödbak, långpromenad och ett nappatag med den italienska läxan till i morgon
Ska man bli så gammal behöver man nog för övrigt ha en fungerande mage. Lilla I förkunnar glatt och högljutt - i vilket sällskap som helst - att hon är bajsnödig
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.