Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Har man provat förra årets recept kan man se att mjölmängden är mindre, men det beror på att jag har haft i två naturligt glutenfria mjölsorter bl a jyttemjöl – som suger åt sig mer vätska
Nu jäklar ska han få äta pepparkakor, och betyget han gav på dessa blev MVG. Man kan ändå säga så här – det är lättare att fixa till en pepparkaksdeg som fått för lite mjölmix i sig än en som fått för mycket så är du osäker – ställ den kallt och se hur den utvecklar sig under natten
Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om. Pepparkakor, mjuka kakor, lussebullar… Visst vill man ha riktigt gott kaffebröd till jul
Jag är dock ledsen att behöva berätta det här för er, men skenet bedrar. Om du vill kan du ta kall mjölk och kalljäsa degen i kylen över natten (det blir oftast bäst resultat), men jag hade bråttom idag och ville baka direkt
Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett galler. Rör försiktigt till en jämn smet. Det här är mitt favoritrecept på mjuk pepparkaka
Hon brukar baka de här pepparkakorna två gånger under december för de är så goda att de går åt snabbt… Jag har aldrig bakat dem själv, men smakar på dem hemma hos henne, och jag garanterar att man inte behöver vara glutenallergiker för att tycka om dem
Tryck ut degen i pajformen (24-26 cm i diameter) och ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter (för att förhindra att den krymper under förgräddningen). Förgrädda pajskalet i 15 minuter och fyll med valfri fyllning
Det går att skiva tunt, men varenda liten skiva är fullständigt knökafull av bra ämnen som både gammal och ung behöver, Det är fiberrikt och motverkar förstoppning, (som man lätt kan drabbas av när man blir mer orörlig)
Det är gott som det är, men också förträffligt att rosta. Det har blivit sisådär sju kilo, men nu verkar det ha avstannat och till och med vänt uppåt lite igen
Smält fettet i en kastrull och blanda i socker, sirap, kryddor och Fiberhusk. Låt det stå i ca 20 minuter innan du tillsätter ägget och mjölmixen blandad med bakpulvret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.