150 g
glutenfria havregryn/boveteflingor/hirsflingor (blanda fritt)
35 g
riven kokos
1 krm
salt
30 g
honung
50 g
olivolja
20 g
koncentrerad äppeljuice
50 g
vatten eller äggvita
Hacka gärna ned 1 dl mandlar eller nötter om du tål det.
Beskrivning
Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i alla blöta ingredienser och blanda väl. Strö ut jämnt på en plåt och låt torka i ugnen 40+40 minuter (rör om vid halvtid). Addera rostade kokosflingor och frystorkade bär när granolan är klar eller servera med färska bär.
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Här kommer receptet på min Granola som jag tog fram när jag hade mitt café (New haven Café) för några år sedan
Min hemmagjord glutenfria granola– inga mått utan allt efter lite magkänsla. Så var helg igen. Härligt. Och att äta en god, härlig frukost i lugn och ro är verkligen det bästa sättet att starta helgen på
God glutenfri granola är inte fel att äta till frukost eller ha på brunch-bordet. )Jag brukar förvara hemmagjord müsli eller granola i denna plåtburk som jag en gång i tiden köpt müsli från Saltå Kvarn
Sätt ugnen på varmluft 150 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Grovhacka eventuella större nötter/mandlar och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.