Biff stroganoff

Biff stroganoff är den perfekta middagsrätten - snabblagad och hur god som helst. En av våra mest älskade vardagsfavoriter!

biffstroganoff lövbiff biff stroganoff arla biff stroganoff senap biff stroganoff grädde biff stroganoff gräddfil biff stroganoff fransyska biff stroganoff dijonsenap biff stroganoff innanlår biff stroganoff vin biff stroganoff pasta
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet LCHF Biff Stroganoff av Matklubben.nu

Biff stroganoff - en lättlagad klassiker


Biff stroganoff innehåller lök, vitt vin, senap, tomatpuré, crème fraîche och kött - vanligtvis lövbiff eller oxfilé. Den goda grytan puttrar klart på kort tid och är med andra ord perfekt när du inte har tid för långkok. Biff stroganoff med syrad grädde, smetana, ger en frisk och syrlig smak.

Rätten har sitt ursprung i Ryssland. Biff stroganoff är en rätt med anor. Den klassiska maträtten skapades redan på 1700-talet, av en kock som var anställd av en greve som hette Alexander Stroganov. Greven var en gourmand av rang. Han älskade kött men tappade tänderna med åldern, vilket gjorde det svårare att äta. Hans kock började då strimla köttet i små bitar som han kokade i en sås på fransk senap, grädde, citron, tomater och svamp. Därmed uppfanns biff stroganoff. Kocken vann en mattävling med sin smakrika rätt, som bevisligen håller än idag!

Toppkommentarer i biff stroganoff

Biff Stroganoff - god gryta med lyxig smak
110

“Minska gärna på dijonen.”

Se recept
Fläsk stroganoff
3

“Kanon gott. Snabbt och enkelt”

Se recept

Toppanvändare i biff stroganoff

Visa alla toppanvändare