Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariskabiffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter
Halloumi är huvudingrediensen här, den tillsammans med champinjoner är det som ersätter de mer vanliga korvbitarna (eller helt kött om det är biffstroganoff)
Här är recept på Vegetariskabiffar. Jättegoda biffar kan du göra på bl a rester av broccoli. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en fast smet du kan forma biffar med
Måndag = Vegetariskt. Biffar. Kör i ugnen på 200 grader cirka 25 minuter, vänd biffarna lite då och då. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. 600-700 gram lövbiff i strimlor. Receptet kommer från camillak 600-700 gram lövbiff i strimlor
Förutom kåldolmar är det här min favoriträtt när det gäller husmanskost, just därför blev jag löjligt mallig när jag lyckades få till ett par vegetariskabiffar som blev alldeles perfekta i konsistensen
500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t. 500 g strimlat lövbiff 4 portioner kokt ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.