Jävligt Gott Möter… – Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram av och med OSS. Första avsnittet släpps redan PÅ SÖNDAG och kommer att bli JÄVLIGT BRA
Jag pressar alltid ner en klyfta vitlök för den blir mycket godare då. Nu på kvällen gjorde jag BiffStroganoff, första gången jag gjorde detta recept och det blev gott
Tillsätt vatten + buljongtärningar, timjan, rosmarin, soja samt 2 msk matlagningsvin. Lägg på locket och låt grytan puttra på låg värme tills köttet är mört, brukar ta minst 2 timmar. 2 msk smör. 2 gula lökar. 2 msk tomatpuré. 1-2 msk soja. 2-3 msk rött matlagningsvin. 1-2 tsk timjan. 2 dl cremé fraiche
När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak
Lika god som på Kinarestaurang, om inte godare. Biff i stark sås blev söndagsmiddag här hemma. Använder för det mesta lövbiff, men även fläskkött eller kyckling funkar fint
Forma till biffar/burgare och stek dem i matoljan på medelvärme ca 3-5 min per sida. 2 potatisar. 2 morötter. 2-3 msk havremjölk. 2 msk Maizena (alternativt potatismjöl)
Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. 600-700 gram lövbiff i strimlor. 2 msk ketchup. 2 msk kalvfond. Receptet kommer från camillak 600-700 gram lövbiff i strimlor. 2 msk ketchup. 2 msk kalvfond
500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t. ex dijon 2,5 dl grädde 1 msk kalvfond. 500 g strimlat lövbiff 4 portioner kokt ris. ca 2 msk smör. 1 st gul lök 200 g champinjoner. 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t. ex dijon 2,5 dl grädde 1 msk kalvfond
Jamen, vilken tur att jag har ett tips till er en tisdag som denna då - Biff Stoganoff. 28 Apr. 2 vitlöksklyftor. 200 gram färska champinjoner. 2 köttbuljongtärningar. 2,5 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde. 2 vitlöksklyftor 1 gul lök. 200 gram färska champinjoner. 2 köttbuljongtärningar. 2,5 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde
Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar. Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka
Biffstroganoff är ju bara sååå gott. Strimla biffen, hacka löken och finriv vitlöken. Jag tillagar min stroganoff i min crockpot, då kan jag tänka på annat medan den står och puttrar och sköter sig självt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.