1 kokosSå
här gör du Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta saffransgrädden. Rör tills allt smält. Ställ kallt i några timmar eller över natten. Forma bollar och rulla dem i kokos. Förvara svalt. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 11
Lägg i en bunke, täck med plast och låt svalna i rumstemperatur eller i kylen. Många av er kommer säkert känna igen receptet, det är nämligen samma recept som mina mycket omtyckta kokossnöbollar
1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 30 st 2 förpackningar Ahlgrens bilar 150 g Arla® Svenskt Smör 2 dl strösocker 3 dl Arla Köket® vispgrädde 150 g vit choklad 3 droppar grön hushållsfärg 3 droppar röd hushållsfärgGör så här. Täck en avlång form som rymmer ca 1 liter med bakplåtspapper och börja med en färg och häll de andra på så det blir 3 lager
Forma bollar och rulla dem i kokos. Kokos. 200 g vit choklad. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta saffransgrädden
I dag gjorde jag saffranstryffel efter ett recept från boken ”Monika Ahlbergs Jul”. Ta lite i taget av blandningen med en sked och forma saffranssmeten till bollar
Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel
Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. 1250 g vit choklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. 1Smält den vita chokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Blanda medkokosen. Smält chokladen, blanda eventuellt med lite olja för att göra den smidigare. Häll i kokosen och polkagrisarna i den smälta chokladen och rör om
Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av. Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Rosta solrosfrön och kokosflingor i en torr stekpanna på medelstark värme. Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka, koktiden beror på hur stora de är
Om du inte redan rivit morötterna grovt kan du göra det nu, och hacka valnötterna. Lägg dom på en plåt på bakplåtspapper och pensla dom med olja,strö över lite havsalt och tryck i lite hackade valnötter om du önskar
Fyll sedan formarna medkokosfyllningen. De hade med sig silikonformar för att göra chokladpraliner och en bok med recept på chokladpraliner, så snällt av dem
Jag älskar vit choklad och nötter och det kunde bara inte bli fel. Blanda med övriga ingredienser. Vit choklad med nötter, kokos och torkad frukt200 g vit choklad1 dl rostade cashewnötter1 dl rostade solrosfrön1 dl kokos1 dl hackad, torkad ananas eller mangoSmält chokladen i mikron eller över vattenbad. 200 g vit choklad. 1 dl kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.