Pajen smakar ljuvligt en aning ljummen med en kula halvsmält vaniljglass eller en gräddklick. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Pajen smakade ljuvligt tillsammans med hemgjord vaniljsås enligt receptet i det här inlägget. Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vitchoklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smakav mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen avvitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Jag upptäckte att den enda vitachoklad jag hade hemma var en medsmakav kokos. Den här kakan hör till den självständiga sorten som trivs väldigt bra på egen hand, men den tackar inte heller nej till sällskap i form av en klick grädde eller vaniljglass
Det här är en lite friskare biskvi medsmakav citron och vitchoklad, i miniformat. Finhacka den vitachokladen och smält den i en skål eller kastrull över vattenbad
Nåja, när jag smakade på kakan bröt solen nästan fram trots allt, åtminstone i mitt sinne. Den vitachokladen som jag använde är helt mjölkfri, så kallad veganchoklad, och av ett i alla fall för mig ganska nytt märke, iChoc
Någon skillnad smakmässigt på pajerna blev det definitivt inte och jag kan rekommendera denna lite annorlunda paj, där man anar smakav kokos och vitchoklad
Just vitchoklad och kokos är riktigt bra smakkompisar till rabarber. Vi åt vaniljig glass till och dagen efter testade vi fluffig glutenfri havregrädde till
Fyllningen är gjord på samma sätt som jag gör min crème brûlée, fast medvitchoklad och hallon. Hacka chokladen i bitar och rör ner i den heta gräddmjölken
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspån och hackad vitchoklad och strössla över jämnt. Ska jag vara ärlig så var det nog mest svågern som oförväget gav sig in i snåren och trotsade alla taggar, med ganska många rivmärken som beläning
Lite sol, lite matlagning, lite tvätt, lite barnkoll, lite bakning, lite sambokoll, sedan ytterligare lite sol och en grillning som härlig avslutningav dagen
Jag använde mig utav pralinformen i hårdplast som jag köpte på IKEA i julas. Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vitchoklad och kola/jordnöt
Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Smeten ska rinna av slickepotten inte ramla av i klumpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.