Pajen smakade ljuvligt tillsammans med hemgjord vaniljsås enligt receptet i det här inlägget. Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vitchoklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smakav mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen avvitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Det här är en lite friskare biskvi medsmakav citron och vitchoklad, i miniformat. Finhacka den vitachokladen och smält den i en skål eller kastrull över vattenbad
Fyllningen är gjord på samma sätt som jag gör min crème brûlée, fast medvitchoklad och hallon. Hacka chokladen i bitar och rör ner i den heta gräddmjölken
Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Smeten ska rinna av slickepotten inte ramla av i klumpar
Perfekt som frukost eller dig som vill avnjuta en skål medchokladig gröt som mellanmål. Denna variant är glutenfri men du kan givetvis tillaga den med vanligt havregryn
Och det blev lite vitischokladmedsmakav citron. Förut nåt år hittade jag vitchokladmedcitronsmak o då använde jag den direkt men ikväll smaksatte jag med citronarom
Bryt chokladen i mindre bitar och temperera detta över en kastrull med vatten. Blanda samman resten av de torra ingredienserna med en ballongvisp eller en vanlig visp
”Man tager vad man hafver” brukar fungera ganska bra för att stimulera kreativiteten. Jag fick till två sorters chokladgodisar som jag garanterat kommer göra flera gånger och bjuda på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.