Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkadfrukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser). 1Cheesecake10 digestivekex 75 g smör 150 g vitchoklad 300 g färskost 1 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker
Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukteroch bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
-) Mörk choklad innehåller en hel del järn, så med nyponpulver eller någon annan C-vitaminkälla så blir detta väldigt bra godis för de som behöver få i sig extra järn
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda ner bär, nötter, frön ochkokos i den smälta chokladen. Det går bra att använda mörk choklad istället för vitoch experimentera gärna med dina egna favoritnötter, bär och frön
Vispa ägg och socker pösigt (behöver inte bli så vitt, det räcker bara att vispa en liten stund). Jag valde att baka en kokoscheesecake-kladdkaka, alltså kladdkaka medkokoscheesecake ovanpå
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkadfrukt, bär och frön som är det nyttiga och jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vitchoklad. Den vitachokladen som jag använde är helt mjölkfri, så kallad veganchoklad, och av ett i alla fall för mig ganska nytt märke, iChoc
Blanda havregryn, kokosflingor, mandelspån och hackad vitchokladoch strössla över jämnt. Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
Ett tips är att frysa chokladen innan den ska rivas, det finns två fördelar med det. Den andra är att det blir ett finare och godare chokladtäcke om den är riktigt kall innan den läggs över fruktoch bär
Bakade något från min senaste vinst idag, muffins medkokosochvitchoklad. Låt muffinsen svalna och smält under tiden den vitachokladen i vattenbad och rosta kokosen i en torr stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.