Saffranstryffel med vit choklad - Mitt kök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl grädde
  • 11 pkt saffran
  • 1150 g mörk choklad, 65 %
  • 130 g smör
  • 1250 g vit choklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund.
  • 1 Hacka chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget. När blandningen är slät och jämn, tillsätt det rumsvarma smöret.
  • 1 Ställ tryffeln i kylskåp så att den blir så fast att man kan rulla små kulor av den.
  • 1 Gör 30 kulor och låt dem vila.
  • 1 Smält den vita chokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den.
  • 1 Låt dem stelna och doppa en gång till. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. På så sätt får pralinen den ”taggiga” ytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.