1250 g
vit choklad, smältKoka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund.
1 Hacka
chokladen fint. Värm upp saffransgrädden igen och häll den över den hackade chokladen, 1/3 i taget. När blandningen är slät och jämn, tillsätt det rumsvarma smöret.
1 Ställ
tryffeln i kylskåp så att den blir så fast att man kan rulla små kulor av den.
1 Gör
30 kulor och låt dem vila.
1 Smält
den vita chokladen försiktigt (lämplig temperatur är 29-30 grader) och doppa sedan kulorna i den.
1 Låt
dem stelna och doppa en gång till. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel. På så sätt får pralinen den ”taggiga” ytan.
Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också. Man kan även smaksätta bollarna med saffran eller behålla dem neutrala
Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. smör. 1strösocker. 1ljus ekologisk sirap. 1salt. 1sötmandel1. Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull
Koka upp grädden tillsammans med saffran, låt stå och dra en stund. Hacka den mörka chokladen fint. Den här gången lägger du dem på ett bakgaller och rullar runt med hjälp av en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.