Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. 250 g vit choklad
Garnera med grädden eller servera den till. 100 g vit choklad. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör tills den smält
Vitchokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Vit choklad och blåbär. Sån grymt god kladdkaka. Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Den måste sätta sig över natten i kylen för att få den sega konsistensen som en kladdkaka ska ha
Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Strö kokosflingor i botten och på kanterna. Pudra på lite florsocker och servera med blåbär och grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.