1 Receptet
gäller för 30 st 2 förpackningar Ahlgrens bilar 150 g Arla® Svenskt Smör 2 dl strösocker 3 dl Arla Köket® vispgrädde 150 g vit choklad 3 droppar grön hushållsfärg 3 droppar röd hushållsfärgGör så här: Sortera bilarna i 3 färger. Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och sjud på svag värme ca 10 min. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Dela upp smeten i tre kastruller och tillsätt en färg bilar i varje kastrull. Värm tills bilarna smälter under omrörning till en temperatur på 120°. Droppa i några droppar grön och röd karamellfärg i den gröna och röda smeten. Täck en avlång form som rymmer ca 1 liter med bakplåtspapper och börja med en färg och häll de andra på så det blir 3 lager. Låt stelna och skär därefter i bitar.
Gör så här. Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°
Nu har jag inte heller kunnat hålla mig från att börja med julbaket. Julgodis är oftast inte så komplicerat att göra och dessa snickers fudge är verkligen busenkla att göra
Du behöver. 2 1/2 dl ljus sirap. 2 1/2 dl vispgrädde. 2 1/2 dl strösocker. ljus blockchoklad. Gör så här. Koka upp sirap, socker och grädde i en kastrull
Äntligen är julen här, en högtid som vi kommer spendera med nära och kära och med en massa god mat. Vi har märkt att användning av ghee när man gör tryffel gör det lättare att rulla dem, detta var första gången då vi inte blev kladdiga om händerna när vi rullade tryfflar så ett tips är att använda ghee, annars funkar det givetvis bra med smör om man så vill
Börja med att krossa karamellerna i en mortel. Saltlakritsfudge. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform ( ju mindre form desto högre fudgebitar) Strössla över lakritsströssel och ställ kallt tills den kylts ner
En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.